Tuesday, May 10, 2011

Cold-hearted

hei semua,



Entah apahal minggu ni, semua benda tak kena, macam-macam hal yang tak dipinta jadi . lagi tentang soal hati yang dah lama tak terbukak ni, tapi ada orang usik pulak . Tapi nampaknya dah terlepas pandang, sebab I kurang gigih dalam berusaha mendapatkan 'itu' . Ego memang tak mampu nak di buang untuk hal 'itu' . Bila tak mengaku memang menambah lagi sakit hati ni, entahlah, tak tahu sampai bila sampai dah kahwin ? sampai dah beranak pinak ? hmmm



Walau tahu yang diri ni suka, kadang hal remeh tu jadi penyebab I tak nak, tak mahu cuba , benci lah .


Syukur syukur walau tersentak hati ni, namun Allah itu maha berkuasa, dia kuatkan hati I untuk hadapi ni . Tak kira lah remeh ke, besar ke .


I tak suka fikir hal yang susah-susah, yang menyesakkan kepala sebab I simple minded . Jadi peduli apa orang nak kata, kita tetap macam ini . Macam apa yang fiza cakap 'we need extra-brain to be honest' , walau I tak paham mana nak cari extra-brain tu, apa yang dia cakap tu memang betol . Jadi, buat apa nak susah berusaha walau tahu yang semua tu tak mampu nak merubah keadaan sekarang ni . I don't know, because I just don't want to know .




I mengaku memang I silap, I minta maaf . Tak pernah ada niat nak sakitkan hati sesiapa, lagi kan nak mencari musuh . Tapi kalau orang salah anggap gurauan I, lagi I tak boleh buat apa-apa . Orang lain rasa dia dah cukup faham I, tapi orang lain tak tahu apa I rasa, maknanya orang tak faham I kan? Mulut I yang macam mana yang orang rasa boleh nak judge sesuka hati ? Jahat sangat mulut I ni ? Kurang ajar sangat ? biadap sangat ?







Tapi mungkin juga teguran itu untuk kebaikan I, alhamdullillah maknanya I boleh berubah untuk menjadi orang yang lebih baik . Inshaallah .









Enough is enough .



2 comments:

  1. diri sendiri jek yang akan phm diri ddan mslh sndiri.. sekian !

    ReplyDelete